Kontroler jakości na produkcji
01
Program szkolenia
- Definicja kontroli jakości i jej rozwój
- Wprowadzenie do systemów zarządzania jakością
- Rodzaje kontroli jakości
- Błędy pomiarów
- Przyrządy pomiarowe oraz zasady doboru przyrządów pomiarowych
- Dokumentacja techniczna w kontroli jakości – rysunek techniczny, plan kontroli
- Dokumentowanie wyników pomiarów
- Identyfikacja i identyfikowalność
- Analiza i rozwiązywanie problemów jakościowych
- Audity jakości
- Cechy dobrego kontrolera jakości
- Ćwiczenia praktyczne na pomiary podstawowymi przyrządami (suwmiarka, mikrometr, średnicówka), komunikacja w grupie, rozwiązywanie problemów jakościowych, określanie punktów kontroli
02
Cel szkolenia:
Wprowadzenie uczestników do pracy na stanowisku kontrolera jakości, przedstawienie metod kontroli jakości oraz metod pomiarów i ich praktyczne zastosowanie, zapoznanie uczestników z dokumentacją jakościową stosowaną w zakładzie produkcyjnym, wprowadzenie do dokumentacji systemów zarządzania jakością.
03
Dla kogo dedykowane jest szkolenie:
Kontrolerzy jakości, osoby aspirujące na stanowisko kontrolera jakości, pracownicy laboratoriów, liderzy zespołów produkcyjnych.
04
Dodatkowe informacje:
Czas trwania : 2 dni x 7h
W cenie zawarte jest : Materiały szkoleniowe, zaświadczenie o uczestnictwie, 3 miesiące bezpłatnych konsultacji z trenerem.